i

i

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Herkuttele terveellisesti!


IMG_2579

IMG_2581

Nyt on se aika vuodesta, kun monien pakasteet täyttyvät tällä metsän kuningasmarjalla, mustikalla.
Niinpä onkin sopiva aika jakaa teille terveellisemmilläa aineksilla valmistuva mustikkapiirakan ohje.

Mustikkapiirakan suurena ystävänä, törmätessäni tähän ohjeeseen, en malttanut olla kokeilmatta sitä itsekin.
(Ohje bongattu minifitness-blogista)

Pohjan valmistamiseen ei ole käytetty vehnäjauhoja eikä myöskään voita, vaan jauhot on korvattu manteli- ja kookosjauhoilla ja voin sijasta on käytetty kookosöljyä. Sokeria ei valmistamiseen myöskään tarvita.
Ja piiras on myös gluteeniton.

POHJA:

1dl mantelijauhoja
1dl kookosjauhoja
1tl ruokasoodaa
1 muna
1,5 dl kookosöljyä
vaniljajauhetta
steviaa oman maun mukaa


Sekoita aineet keskenään ja levitä kookosöljyllä voideltuun piirasvuokaan.
Paista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla.


TÄYTE:

1 prk rahkaa
1prk kermaviiliä
n. 4dl mustikkaa
mausta halutessa stevialla


Sekoita rahka ja kermaviili keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
Levitä lopuksi mustikat ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia.

IMG_2577

Herkuttele hyvällä mielellä!

1 kommentti:

  1. Anonyymi20/9/14

    Kiitos ohjeesta. Tuli tosi hyvää. Näitä lisää :) /Hanna

    VastaaPoista