Mutta valitettavasti niin sanotussa tavallisessa suklaassa kaakaon terveysvaikutuksia on jäljellä vain hyvin pieni määrä. Tumman suklaan terveysvaikutus tavalliseen suklaaseen verrattuna on kaikkien tiedossa. Mutta pelkästään teksti: tumma suklaa, ei takaa, että suklaassa olisi tallella kaikki kaakaosta saatavat terveyshyödyt, vaan niissäkin on paljon eroja, riippuen valmistamistavasta.
Suurin osa kaakaon luonnollisesta ravintosisällöstä menetetään valmistusprosessin aikana, kuumennettaessa kaakaota yli sadan asteen lämpötilassa. Kaakaon sisältämät antioksidantit häviävät ja lisäksi suklaaseen lisätään valkaistua sokeria, lisäaineita, kemikaaleja jne.
Lopputulos ei ole kovinkaan terveellinen.
RAAKASUKLAAN TERVEYSVAIKUTUKSIA:
-kohottaa mielialaa
-sisältää hyvää rasvaa
-sisältää vitamiineja
-hyvä antioksidanttien lähde
-vaihtoehto kofeiinille
HERKULLINEN RAAKASUKLAA
2dl kookosöljyä
2dl kaakaovoita
2rkl hunajaa
2dl raakaa kaakaojauhetta
1-2rkl macajauhetta
1dl lucumaa
10 tippaa steviaa
ripaus suolaa
2 tippaa piparminttuöljyä
1/2-1dl gojimarjoja
-Sulata kookosöljy ja kaakavoi vesihauteessa.
-Kun rasvat ovat sulaneet, lisää makeutus.
-Lisää joukkoon kuivat aineet.
-Sekoita tasaiseksi massaksi ja maista.
-Lisää tarvittaessa makeutusta
-Jaa massa puoleksi. Lisää toiseen osaan gojinmarjat ja toiseen piparminttuöljytipat.
-Kaada muotteihin ja laita pakastimeen puoleksi tunniksi.
Suklaa vähentää makeanhimoa eikä näin muita herkkuja tee edes mieli.
Raakasuklaata ei tarvitse syödä paljoa, vaan 1-2 palaa päivässä riittää.
Tuota pitääkin joskus kokeilla! :-)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti! :)
PoistaHei. Missä ja miten säilytät raakasuklaat?
VastaaPoistaHei. Säilytän raakasuklaat kannellisessa lasiastiassa jääkaapissa. Säilyy useita viikkoja jopa kuukausia hyvänä.
PoistaSuklaat voi säilyttää myös pakasteessa.