i

i

tiistai 23. syyskuuta 2014

Omena-kaurapaistos vaniljakastikkeella

omena-kaurapaistos

Syksyn ehdoton herkku on kaura-omenapaistos.
Ja jos voit tehdä sen oman puun omenista, vielä parempi.
Omena-kaurapaistoksesta on yhtä monta ohjetta kuin tekijääkin, yleensä ohje sisältää paljon rasvaa ja sokeria.
Tämä ohje ei sisällä kumpaakaan edellä mainituista, joten tällä ohjeella tehdessä, voit syödä syksyistä herkkua hyvällä omallatunnolla.


KAURA-OMENAPAISTOS

2-3 omenaa
2-3dl kaurahiutaleita
3rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl steviaa
1rkl hunajaa
1tl kanelia
1/2-1 tl suolaa
1/2 appelsiinin mehu

Laita uunin kuumenemaan 200 asteeseen.
Leikkaa omenat lohkoiksi.
Lado palat öljyttyyn piirasvuokaan.
Ripottele päälle kanelia.

Sekoita kaurahiutaleet, öljy, hunaja, suola, stevia, kaneli keskenään, niin että öljy imeytyy kaurahiutaleisiin.
Lisää seos omenalohkojen päälle.
Purista appelsiinin puolikkaasta mehua kauraseoksen päälle ja laita uuniin ja paista noin 25 minuuttia.


VANILJAKASTIKE (1 annos)

1dl maustamatonta rahkaa
2 rkl proteiinijauhetta (maustamatonta tai vaniljanmakuista)
1/2 tl vaniljajauhetta
1rkl appelsiinimehua
(ripaus steviaa)

Sekoita vaniljakastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Ja laita jääkaappiin kylmenemään.

IMG_2697

IMG_2694

Herkullista tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti