i

i

torstai 5. kesäkuuta 2014

Asiaa avokadostaIMG_0489 copy

Avokado on päärynänmuotoinen hedelmä. Kuori on nahkamainen, jonka väri vaihtelee vaalean vihreästä tummaan, lähes mustan vihreään. Kuorta ei syödä.
Hedelmän keskiosassa on suuri siemen, joka poistetaan ennen syöntiä.
Avokadon maku on mieto ja pähkinämäinen.
Sen täyteläinen, lähes kermamainen koostumus sopii niin leivänpäälle, salaattiin tai ruoan lisukkeeksi, smoothien joukkoon tai lusikoitavaksi sellaisenaan. Sopii myös vauvanruoaksi.IMG_0492 copy

Avokado on paljon rasvaisempi kuin mikään muu hedelmä, mutta se rasvakoostumus on hyvä.
Kertatyydyttämätöntä rasvaa sisältävänä, avokado toimii näin myös hyvänä koleterolin alentajana.
Kaliumia avokadossa on suurin piirtein saman verran kuin banaanissa.
Lisäksi avokadosta saat B-, E- ja K-vitamiinia.
Yllättävää on, että avokadossa on myös paljon kuituja, vaikka se on koostumukseltaan niin kermamaisen pehmeää.
Vaikka avokadossa on paljon energiaa, 100 grammassa 200kcal, myös laihduttja voi syödä sitä kohtuullisesti. Tästä vihreästä hedelmästä laihduttaja saa pehmeitä rasvoja.

Parhaalta avokado maistuu tarpeeksi kypsänä, huoneenlämpöisenä. Avokadon kypsyyden voit varmistaa tunnustelemalla kevyesti avokadon suippoa päätä. Jos se tuntuu pehmeältä, avokado on kypsä. Avokadon voi kypsyttää parhaiten huoneenlämmössä pussissa yhdessä omenan kanssa, sillä omena vauhdittaa sen kypsymistä.
Avokadon hedelmäliha tummuu nopeasti kuorimisen jälkeen, mutta tummumista voi estää valelemalla sitruunamehua hedelmälihan päälle.
Avokado ei siedä kuumentamista.

Nauttikaa siis tästä Keski-Amerikasta kotoisin olevasta maku-ja terveyspommista ja lisätkää sitä päivittäiseen ruokavalioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti