i

i

tiistai 12. elokuuta 2014

Rahkapizza

IMG_2344


Pizzapohja on yksi sellainen, jota on tullut kokeiltua jos minkälaisella ohjeella.
Näiden kokeilujen ansiosta olenkin onnistunut luomaan varsin toimivan ohjeen.
Terveellisen pohjan päälle haluaa tietysti laittaa terveelliset täytteet.
Yksi ongelma on aina kuitenkin se juusto. Eihän pizza ole pizzaa ilman juustoa.
Mutta siihenkin löytyy ratkaisu. Katso ohje alla.


IMG_2340


RAHKAPIZZA (pellillinen)

POHJA

500g rahkaa
2tl suolaa
2 munaa
1dl speltjauhoja
1dl mantelijauhoja
1rkl psylliumia
1rkl pellavansiemenrouhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa sekä rahka ja munat erikseen.
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi.


TOMAATTIKASTIKE

n.400g paseerattua tomaattia
1 suuri tomaatti
1 sipuli
(3 valkosipulin kynttä)
3 rkl hunajaa
2tl pizzamaustetta
ripaus suolaa
(kuivattua basilikaa, oreganoa)

Silppua sipuli ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä.
Kaada joukkoon paseeratut tomaatit ja paloiteltu tomaatti.
Pienennä lämpöä ja lisää hunaja ja mausteet. 
Anna tomaattikastikkeen hautua hetken.
Kaada seos varovasti pizzapohjan päälle.


JUUSTOKASTIKE

2-3 dl raejuustoa
2 kananmunan valkuaista
suolaa

Laita juustokastikkeen ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi seokseksi.
Lisää pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kaada täytteen päälle lopuksi juustokastike.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti