i

i

torstai 14. elokuuta 2014

Vatsalihakset ja niihin liittyvä haaste tiedossa


Kuva: täältä


Vatsalihasten treenaamisessa yksi suurimmista virheistä on liian yksipuolinen harjoittelu.
Tuloksia ei synny, vaikka tekisit kuinka paljon istumaannousuja päivittäin ja kyllästyminen on taattu jo heti muutaman kerran jälkeen.

Vatsalihaksia treenatessa on hyvä muistaa kaikki liikesuunnat.

Kuva: täältä

Rectus Abdominis: suorat vatsalihakst
Extemal Oblique: vinot vatsalihakset
Intemal Oblique: syvät vinot vatsalihakset
Transverse Abdominis: poikittaiset vatsalihakset


SUORAT VATSALIHAKSET ovat vartaloa eteenpäin taivuttavat lihakset. Ne sijaitsevat suoraan edessä, korsetin pinnalla. Pinnallisen suoran vatsalihaksen poikki kulkee yleensä kolme jännejuovaa, jotka aiheuttavat vatsalihaksille sen ominaisen muodon (six-packin). Suorat vatsalihakset avustavat uloshengityksessä, ulostamisessa sekä synnytyksessä ja säätelevät vatsaontelon painetta. 

VINOT VATSALIHAKSET sijaitsevat vartalon sivulla kahdessa kerroksessa.
ULOMPI VINO VATSALIHAS on pinnallinen vastalihas, joka kulkee kylkiluista ristiin kohti vatsalihasten keskilinjaa ja lonkkia. Lihas kiertää ja koukistaa selkärankaa. Tämä lihas tuo vatsalihaksiin v-muotoa.

SISEMPI VINO VATSALIHAS on vinoista vatsalihaksista sisempi, joka kulkee siis ulomaan vatsalihaksen alla. Nämä lihakset  luokitellaan syviin lihaksiin, sillä ne tukevat selkärankaa sekä toimivat sisäelinten suojaajina ja vatsaontelopaineen säätelijöinä (esim. synnyttäminen) 

POIKITTAISET VATSALIHAKSET ELI SYVÄT VATSALIHAKSET kulkee vartalon ympäri muiden vatsalihasten alla ja niiden tehtävänä on vatsan sisäänvetäminen, sisäelinten suojaaminen sekä ne säätelevät vatsaontelon painetta ja ylläpitävät lantion ryhtiä. Tämä lihas on avain litteään vatsaan.
 Näiden lihasten aktivoiminen vaatii keskittymistä ja harjoittelua. Monesti vatsalihaksia tehdään kovalla temmolla ja ilman sen kummempaa keskittymistä, joten pinnalliset vatsalihakset tekevät työn ja poikittainen vatsalihas jää aktivoimatta.

Ensi viikolla haastankin teidät kaikki mukaan  10 päivän keskivartalo- ja vatsalihashaasteseen.
Julkaisen haasteen blogissa video-opastuksella. Joka toinen päivä uudet liikkeet ja uusi videopostaus.
Oletko mukana?

Ps.Oikeaan sivupalkkiin olen lisännyt Liity tähän sivustoon-painikkeen, jota klikkaamalla pääset helposti kirjautumaan blogini lukijaksi.
Uudet blogikirjoitukset voit tilata myös sähköpostiisi, kirjoittamalla oikeassa sivupalkissa olevaan Seuraa sähköpostitse-lokeroon oman sähköpostiosoitteesi.

vatsalihaskuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti