i

i

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Hummus - samettinen tahna


Hummus on ihana, samettisen pehmeä tahna, joka on valmistettu kikherneistä.
Kikherne sisältää paljon eri vitamiineja ja proteiinia sekä runsaasti kuitua, kaliumia ja magnesiumia.

Nauti hummusta vihannestikkujen kanssa dippikastikkeen korvikkeena tai levitä sitä salaatinlehdelle. Hummus toimii mainiosti myös tuoreen leivän päälle siveltynä. Hummusta voit nauttia myös grillatun kanan tai kalan lisukkeena. 


HUMMUS

200g kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl tahinia
1/2 - 1 sitruunanmehu
3 rkl oliiviöljyä
yrttisuolaa
ripaus cayennepippuria
ripaus timjamia

-Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja keitä ne.
-Laita kikherneet, sitruunanmehu, ja oliiviöljy astiaan ja hienonna sauvasekoittimella.
-Lisää muut ainekset ja hienonna huolellisesti.
-Lisää tarvittaessa keitettyä vettä.
-Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Hummus säilyy jääkaapissa noin kolme päivää! 
Hummusta voi myös pakastaa, mutta koostumus voi hieman kärsiä ja siitä voi tulla vetistä sulatuksen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti